top of page

Met je voeten in de klei

Persoonlijke groei, bewustwording, transformatie. Begrippen die je vandaag de dag links en rechts om de oren vliegen. Het wordt ons allemaal zo mooi voorgespiegeld.


Met je voeten in de klei | ©IlonaHogers

Als je naar je hartje luistert, zal je persoonlijke ontwikkeling met sprongen vooruit gaan.

Als je regelmatig mediteert, oordeelloos leeft, zal je verandering in je bewustzijn ervaren. Wanneer je het oude durft los te laten en het onbekende omarmt, zal je transformatie ondergaan.

Heel erg kort door de bocht geschreven en begrijp me niet verkeerd, want ik ben alleen maar vóór persoonlijke groei, bewustwording en transformatie.


Wat ik bedoel te zeggen is: lees vooral veel boeken, kijk het af bij de leraren van vandaag, luister die podcast, volg die webinar, workshop, cursus en sluit je aan bij die mondiale meditatie.

Maar realiseer je alsjeblieft: persoonlijke groei, bewustwording en transformatie betekent vooral: ZELF doen, met je voeten in de klei. Niemand kan jou laten groeien. Niemand kan jouw bewustzijn veranderen. Niemand kan jou transformeren. Dat kan alleen jij ZELF.

Do the work! Met je voeten in de klei.

Alleen jij kan jouw pijnpunten onderzoeken, doorvoelen, omarmen. Dat vraagt een open blik en moed. Niet alleen vandaag, of tijdens een cursus. Iedere dag mag je voelen, bevragen, begrijpen.

Doe de oefeningen die je aangereikt krijgt. Echter, beperk het niet tot de duur van de cursus, workshop of webinar, maar probeer er voor jezelf een routine in te vinden. Alleen door regelmatig te oefenen, door het onderdeel van je routine te maken, zal je er beter in worden en zal het je steeds dichter bij jezelf brengen.


En dan komt er ruimte voor groei, een veranderend bewustzijn, transformatie.

Manifesteren, loslaten, luisteren, lezen, etc., etc. Het zijn als het ware handvatten, open uitnodigingen. Handvatten die je kunt integreren in je eigen dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse routine. Integreer en oefen. Do the work. Met je voeten in de klei.

You got this!
28 weergaven

Comments


bottom of page