top of page

Communiceren op zielsniveau

Laatst mocht ik een reading doen voor iemand waarbij het onderwerp 'communiceren op zielsniveau' naar voren kwam. Dat is nogal wat, dacht ik. Want ondanks dat je wel redelijk kunt aanvoelen waar dat over gaat, vroegen zowel mijn cliënt als ik ons af: "Communiceren op zielsniveau. Wat is dat eigenlijk? En hoe doe je dat?" Deze vragen vroegen erom uitgevraagd te worden. Dus ik sloeg de Akasha's open op het collectief. Dit is wat gedeeld wilde:Communiceren op zielsniveau | ©Onbekend

Communiceren op zielsniveau is niet zo ingewikkeld als het lijkt. We zijn allemaal zielen. Zielen die een aardse ervaring hebben. Maar het feit dat je hier op aarde bent betekent niet dat jouw zielsdeel niet is meegekomen. Natuurlijk is jouw ziel hier ook.

Jouw ziel communiceert op aards niveau, in het dagelijks leven, bij de bakker, op je werk, met ‘derden’, zeg maar. Echter, op het moment dat je een diepere, spirituele binding met iemand voelt, kun je daarmee op zielsniveau communiceren.


Dat kunnen je kinderen zijn en je ouders (je hebt immers op zielsniveau gekozen voor een ervaring met hun), maar ook sommige mensen die in je leven verschijnen met wie je een zielsafspraak hebt. Het is namelijk de bedoeling dat je deze mensen in je leven tegenkomt omdat je samen iets te lopen, te leren hebt.

Je kunt het met deze mensen over koetjes en kalfjes hebben, alledaagse dingen die voorbijkomen in het leven. Ervaringen, vlug plezier, school, werk, sociale bezigheden, etc., etc. Maar wanneer je werkelijk afstemt op deze persoon, de tijd neemt om een gesprek aan te gaan die voorbij de koetjes en de kalfjes en de cijfers op school gaat, ontstaat er een gesprek waarbij je met elkaar op elkaar afstemt.


Er ontstaat een gesprek waarbij je met elkaar, op elkaar afstemt

Dan ontstaat er ruimte om de ander echt te horen. Je hoort de ander, je voelt de ander, je realiseert je dat je op een andere golflengte met elkaar communiceert.

Vanuit een gelijkwaardigheid waarbij oordeel geen rol speelt.

Communiceren op zielsniveau gaat zelfs nog verder dan vanuit een fysieke aanwezigheid van beide gesprekspartners.Communiceren op zielsniveau kan natuurlijk ook in ‘het veld’ gebeuren. Wanneer je zuiver op elkaar afgestemd bent, kun je ook energetisch met elkaar communiceren.

Ik vroeg me hardop af: "Kan dat ook wanneer de ander daar niet van af weet?"

Dat ligt aan de band die je met elkaar hebt. Bij een ouder/kind band kun je bijvoorbeeld -en altijd vanuit zuivere intentie uiteraard- als ouder zijnde afstemmen op de energie van je kind (tot ongeveer 12 jaar). Op die manier kun je vragen wat je kind nodig heeft. Kun je hem/haar de lessen leren die je anders in woorden niet goed weet uit te drukken. En andersom geldt uiteraard: jouw kind geeft toestemming om op zielsniveau te communiceren en geeft daarbij aan wat het nodig heeft van jou. Het kan jou echter ook iets leren. Je kind zal je vragen op een andere manier naar hem/haar te kijken dan je gewend bent. Je kind kan jou spiegelen waar voor jou de lessen liggen.

Kind-energie is wat dat betreft zo ongelofelijk zuiver. Als je bereid bent dat te zien, horen en voelen, dan kun je zoveel van kinderen leren.

De mensen met wie je een diepe spirituele connectie voelt zijn ook degenen met wie je op zielsniveau kunt communiceren. Je kent elkaars energie, jullie zijn bekend met de verschillende lagen van bewustzijn, dimensies, universele energie. Je zit letterlijk op dezelfde golflengte. Wanneer je op dezelfde golflengte zit, kun je elkaars energie ‘lezen’. Dan weet je vaak al wat de ander gaat zeggen of doen, je weet wat goed is voor hem/haar, je maakt elkaars zinnen af, je begrijpt elkaar door en door, je weet want de ander nodig heeft.


Wat er werkelijk gebeurt, waar het om draait, is dat jullie beiden ‘het veld’ begrijpen.

Het veld is het zielsniveau. Daar kan communicatie zowel uitgesproken, als onuitgesproken plaatsvinden. Dus met woorden (uitgesproken), of in energie (onuitgesproken).

52 weergaven

Comments


bottom of page