top of page

"Wanneer je je hart openstelt voor wat je ziel je te vertellen heeft, open je de deuren naar jouw volledige potentieel."

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook
02230615 Ilona Hogers 1059©jeanhaasbroek.jpg

Ilona

In mijn werk als Akasha reader komt alles samen

De roep van de ziel

 

Opgroeiend in een gezin waar spiritualiteit heel normaal is, ben ik al jong aan mijn ontdekkingsreis begonnen. Tussen mijn 20e en 28e voedde ik mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid met automatisch schrift, channeling, energiewerkzoals Reiki en magnetiseren. Ik breidde mijn kennis uit met astrologie en -bijna vanzelfsprekend- psychologie van C.G. Jung. Ook in creativiteit vond ik een uitlaat van spiritueel verbonden zijn door middel van intuïtief schilderen. Mijn werk met jongeren van over de hele wereld heeft daarnaast ook nog eens deuren opengezet naar het ervaren van (spiritualiteit bij) verschillende culturen.

 

Op mijn 28e besloot ik in een opwelling mijn biezen te pakken en voor een aantal maanden naar Afrika te vertrekken. Achteraf bezien durf ik gerust te zeggen dat deze opwelling de eerste keer is geweest dat ik luisterde naar wat ik nu noem ‘de roep van de ziel’. Ik wíst gewoon dat dit was wat ik moest doen.

Deze reis heeft mij ongelofelijk veel gebracht. Niet in de laatste plaats een prachtige dochter die in al haar wijsheid mij regelmatig spiegelt. Ervaringen, lessen en inzichten die ik in de 5 jaar dat ik uiteindelijk in Afrika bleef ontving, variëren tussen rauw en zuivere liefde. In alle gevallen zijn ze vormend geweest. Daar ben ik dankbaar voor.

Waarheid en zuivere verbinding 

 

Eenmaal terug in Nederland volgde een periode van niet-verbonden zijn met mijzelf. Dat resulteerde in eerste instantie in een burn-out. Jaren later dreigde hetzelfde te gebeuren maar het lot greep in, in de vorm van ontslag door Covid

Wat volgde was een periode van mezelf herontdekken, verbinden en verdiepen. Van me realiseren dat wat mijn omgeving en ‘de maatschappij’ van mij verwacht, totaal niet past bij wat en wie ik ben. Die periode is één grote uitnodiging geweest om bij mezelf te blijven, om vanuit authentieke, zuivere intenties keuzes te maken die bij MIJ horen. Het was een periode van soms onbegrip en afwijzing maar ook van waarheid en verbinding met mezelf en mensen om mij heen. Ook deze periode is ongelofelijk waardevol geweest.

Akasha

 

En ondertussen ben ik altijd doorgegaan met het voeden van mijn -spirituele- nieuwsgierigheid en leergierigheid. Nog vele cursussen en opleidingen volgden waaronder Quantum Touch en Quantum Allergy. Ik werd gezichtsreflexoloog en energetisch healer. En ik ontdekte de Akasha kronieken en ontwikkelde mezelf tot Akasha reader. Daarmee kwam alles samen. Alle cursussen, opleidingen en (levens)ervaringen bij elkaar genomen realiseer ik mij dat alles energie is. Dat wij energie zijn. Spirituele wezens die gekozen hebben voor een aardse ervaring. Zodra je jezelf toestaat dit te voelen, kun je het leven op een andere manier bekijken en beleven. Dan wordt het logisch om je spiritualiteit te verenigen met je aardse, dagelijkse leven. Je leeft je leven meer vanuit flow en afstemming. Je bent meer verbonden met alles en je staat jezelf toe om te zijn. Je hoeft namelijk niets te doen, alleen maar te ZIJN.

 

De Akasha kronieken maken het mogelijk om datgene wat onder de oppervlakte ligt te vertalen naar jouw huidige staat van zijn. Zodat jij beter begrijpt waar jouw valkuilen en uitdagingen liggen. Maar meer nog, want altijd in liefde, wat jouw potentieel is, jouw missie en talent.

Meer over de Akasha kronieken en hoe ik jou daarmee kan gidsen, lees je hier.

Fotografie, wildlife en reizen

 

Daar zit mijn happy place. En het liefst ook in die combinatie! Mijn voorliefde voor fotografie en wildlife is ontstaan tijdens mijn reizen door o.a. Namibië, Zimbabwe en Botswana.

In 2022 heb ik 7 weken in Zuid-Afrika doorgebracht, onder andere voor een fotografie vrijwilligersproject.

In april van 2023 heb ik een fotografiereis naar India gemaakt met de focus op Bengaalse tijgers.

En als er even geen ruimte is om te reizen, dan vind je me vaak met mijn camera in de Nederlandse natuur. Voeten in de klei, camera in de hand! 

Lion cubs ©2022IlonaHogers
Bengal tiger India | ©2022IlonaHogers
©2022IlonaHogers
bottom of page