top of page
Akashic fields ©onbekend

"De kronieken bevatten alle informatie over wat jouw ziel in dit leven en alle vorige levens al heeft ervaren, geleerd, gezegd, gevoeld, gedacht, etc..."

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook

Akasha kronieken

Het archief van de ziel

Als we Akasha in 'aardse' woorden zouden moeten vangen dan kun je denken aan Universum, multidimensionaal veld, ether, het Al-dat-Is, etc. Het is een niet te benoemen en bijna niet te bevatten ruimte die overal is. Die altijd is en altijd geweest is. Altijd zal zijn. Akasha is een multidimensionaal veld. Oneindig: geen begin en geen einde. Het is Alles. En dat multidimensionale aspect maakt het interessant. Want stel je eens voor dat er verschillende dimensies zijn waarin jouw leven zich afspeelt. Het is overal. Jij bent overal. En afhankelijk van het veld waarin jij je met jouw bewustzijn bevindt, leef jij jouw leven.

Het Akasha veld draagt onder meer alle informatie over onze ziel. Dat van jou en dat van mij. Alle levens die wij ooit al eens geleefd hebben, hier op aarde of wellicht wel elders. Alles wat wij als ziel ooit hebben ervaren, geleerd, geleefd, gezegd, gedacht, gevoeld, al die informatie is opgeslagen in jouw eigen Akasha kronieken. Je kronieken bevatten niet slechts alles wat jouw ziel ooit al eens heeft ervaren. Het bevat ook alle informatie over je huidige leven en jouw toekomstige levens (of liever: ervaringen). 

De Akasha kronieken bevatten de blauwdruk van jouw ziel. Mind-blowing...

Waarom wordt al die informatie opgeslagen? 

 

Een ziel is ongelofelijk nieuwsgierig en leergierig (die herken ik wel, en jij?) Een ziel wil leren, ervaren. Vanuit de bron is iedere ziel licht, onschuldig, zuiver, zogezegd. Alles wat ooit geleerd er ervaren is, heeft voor de ziel vanuit de bron geen oordeel, sticker of hokje. Dus zodra een ziel een leven heeft geleefd, haar lessen heeft geleerd en de gewenste ervaringen heeft opgedaan, keert zij terug naar de bron. Alles wat zij geleerd, ervaren, gevoeld, gezegd, gedacht, etc. heeft, is opgeslagen in de Akasha kronieken. De volgende keer dat een ziel wenst te ervaren en leren, zal het voortbouwen op alle voorgaande lessen en ervaringen. Op basis daarvan kiest ze haar incarnatietijd, -vorm en -plaats en besluit zij welke lessen en ervaringen zij nu wil. Dit komt in haar blauwdruk te staan. Een deel van de ervaringen en lessen uit vorige levens neemt zij mee in haar ‘rugzakje’. In de verdichte dimensie waarin wij leven, raakt deze informatie al gauw vergeten. Maar gaat niet verloren! Sommige mensen herinneren zich bijvoorbeeld bepaalde emoties, ervaringen die niet in hun huidige leven te plaatsen zijn. Denk maar eens aan een plaats waar je voor het eerst komt en heel sterk voelt: ik ken dit. Of wanneer je iemand voor het eerst ontmoet en weet: ik ken jou!

Verleden, heden en potentieel

 

En wat een zegen is het eigenlijk, dat al deze informatie in kronieken wordt opgetekend! 

Want als mens hier op aarde komt er altijd, vroeg of laat, een moment in je leven dat je ineens weet welke kant je op mag gaan. Of, en dat gebeurt helaas ook heel vaak, er bekruipt jou een knagend gevoel van onvrede. Je voelt sterk dat dingen anders willen maar je komt niet bij dat gevoel. Overtuigingen, belemmeringen, saboteurs, iedereen kent ze wel.

Wanneer jij als mens in je huidige leven tegen zaken aanloopt waardoor je het gevoel hebt vast te lopen in jouw ontwikkeling (dus wat je hier écht wilt komen doen deze keer), kan het helpend zijn om te weten wat jouw ervaringen en lessen uit het verleden (lees: vorige levens) waren. Licht hierop schijnen is doorgaans heel verhelderend en inzicht gevend. Wanneer jij in je huidige processen en dynamieken vastloopt, kunnen jouw kronieken duidelijk maken wat je anders zou kunnen doen. En als je echt even niet meer weet welke kant je op mag bewegen, dan kunnen jouw kronieken je een liefdevolle richtingaanwijzer tonen. Door jou bewust te maken van jouw potentieel (hoe je dat vervolgens vormgeeft, is aan jou).

 

Dit wil overigens niet zeggen dat jouw Akasha kronieken je kant en klare antwoorden geven op al jouw levensvragen. Jij was hier om te leren, weet je nog? En leren doe je niet wanneer de antwoorden in hapklare brokken voor je liggen. Jij hebt jouw eigen weg. Jouw eigen proces. En jij bepaalt daarbij doorgaans wat jouw tempo is. Je maakt je eigen keuzes.

bottom of page